لرزه گیر

بر اساس نوع

یکی از تجهیزاتی که در صنایع مختلف کاربرد دارد، لرزه گیر صنعتی است. این ابزارها، به جلوگیری از ایجاد نوسان و بازگشت سیالات در لوله فلزی که در مواردی منجر به شکستگی در خطوط لوله می‌شود، کمک می‌کنند. لرزه گیرها، انواع مختلفی دارند و با توجه به میزان ارتعاش و مسیر نوسان قطعات، می‌توان نوع مناسب را انتخاب کرد. در ادامه این مطلب، به معرفی انواع لرزه گیر لوله، مشخصات، کاربردها، استانداردها و دیگر موارد مرتبط با آن خواهیم پرداخت.

لرزه گیر صنعتی چیست؟

کنترل و کاهش لرزش ناشی از حرکت سیال و تجهیزات دوار، بسیار اهمیت دارد. برخی اوقات تنش ناشی از این لرزش‌ها بسیار زیاد است و خسارات جبران ناپذیری را به سیستم لوله‌کشی وارد می‌کند. لرزه گیرها، تجهیزاتی هستند که به کنترل این تنش‌ها کمک می‌کنند. با توجه به میزان تحمل فشار مورد نیاز، دما و شرایط، انواع مختلف لرزه گیر در صنعت استفاده می‌شوند. در ادامه به بررسی این مشخصات فنی برای لرزه‌گیرها می‌پردازیم.

مشخصات فنی لرزه گیر صنعتی
مشخصاتی که برای انتخاب لرزه گیر لوله اهمیت دارد، دما و فشار قابل تحمل و سایز آن‌هاست. لرزه گیرهای صنعتی، به طور معمول از سایز 1.25 تا 10 اینچ تولید می‌شوند. لرزه گیرهای بالاتر از 10 اینچ، ساختار داخلی فلزی دارند. این تجهیزات در رنگ‌های مختلفی تولید می‌شوند و هر رنگ نشان‌دهنده دما و فشاری است که لرزه گیر تحمل می‌کند. دسته‌بندی رنگی این تجهیزات به شکل زیر است:

قرمز: دمای 90 درجه سانتی‌گراد و فشار 10 بار (اتمسفر)
زرد: دمای 60 درجه سانتی‌گراد و فشار 10 بار (اتمسفر)
آبی: دمای 60 درجه سانتی‌گراد و فشار 16 بار (اتمسفر)
آبی-قرمز: دمای 90 درجه سانتی‌گراد و فشار 16 بار (اتمسفر)