استیل مواد غذایی چیست

 

استیل مواد غذایی چیست؟

ایمنی مواد غذایی بالاترین اولویت برای مصرف کنندگان و تولیدکنندگان است. وقتی به تولید غذا فکر می کنید، استیل مواد غذایی ممکن است چیزی نباشد که به طور معمول به ذهنتان خطور کند، اما شاید باید باشد.

استیل نقش مهمی در تولید و ایمنی مواد غذایی ما دارد. در صنعت فرآوری مواد غذایی، استیل در کل فرآیند از برداشت، جابجایی و ذخیره سازی تا پخت و پز و سرو استفاده می شود.
سیستم استیل فرآوری شیر برای اینکه به عنوان استیل شناخته شود، ترکیب باید دارای حداقل 10.5 درصد کروم بر حسب جرم و حداکثر 1.2 درصد کربن بر وزن باشد.

استیل چیست؟

استیل ترکیبی از فلزات است که به عنوان آلیاژ نیز شناخته می شود. استیل مقاوم در برابر کدر شدن و زنگ زدگی از برخی از اساسی ترین عناصر موجود در زمین ساخته شده است: سنگ آهن، کروم، سیلیکون، کربن، نیتروژن و منگنز.

برای اینکه به عنوان استیل شناخته شود، ترکیب باید حداقل 10.5٪ کروم بر حسب جرم و حداکثر 1.2٪ کربن بر حسب جرم داشته باشد. کروم عنصری است که به استیل مقاومت خوردگی معروف خود را می دهد. برخلاف نامش، استیل واقعاً ضد زنگ نیست. کروم به آن کمک می کند تا در مقایسه با فولاد استاندارد بدون کروم، برای مدت طولانی تری قبل از نشان دادن علائم سایش مقاومت کند.

بیش از 57 نوع استیل که به عنوان آلیاژهای استاندارد شناخته می شوند، علاوه بر بسیاری از آلیاژهای اختصاصی تولید شده توسط تولید کنندگان مختلف استیل وجود دارد. این انواع مختلف با ترکیب منحصر به فرد خود متمایز می شوند.

چرا از استیل در صنایع غذایی استفاده می شود؟

برای بسیاری از کاربردهای بهداشتی حمل و نقل مواد غذایی، استیل یک انتخاب مواد محبوب است. استیل درجه مواد غذایی نه تنها می تواند در برابر دماهای خشن که پلاستیک را ذوب میکند، مقاومت کند، لایه اکسید محافظ این ماده به جلوگیری از تشکیل زنگ زدگی که می تواند غذاها را آلوده کند، کمک می کند. شاید مهمترین دلیل این باشد که استیل مواد غذایی حاوی هیچ ماده شیمیایی نیست که بتواند به غذا مهاجرت کند.

مزایای اضافی استفاده از استیل در صنایع غذایی عبارتند از:

مقاومت در برابر خوردگی: استیل در مقایسه با سایر فلزات به ویژه در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاوم است که آن را برای استفاده در آشپزخانه عالی می کند. استیل درجه مواد غذایی اغلب برای تجهیزات آشپزخانه استفاده می شود که نصب آن می تواند گران باشد. اما، از آنجایی که بیشتر گریدهای استیل بسیار مقاوم در برابر خوردگی هستند، تجهیزات نیازی به تعویض مکرر ندارند.
استحکام: استیل درجه مواد غذایی بسیار قوی است، و آن را به یک ماده عالی برای استفاده در تجهیزات سنگین یا قفسه بندی برای مکان های ذخیره سازی تبدیل می کند.
سهولت در تمیز کردن: سایر مواد مانند چوب یا پلاستیک دارای شیارها یا منافذی هستند که باکتری ها می توانند در آن نفوذ کرده و رشد کنند. استیل صاف است و جایی برای پنهان شدن باکتری ها فراهم نمی کند و به راحتی تمیز می شود. هنگام تمیز کردن استیل، مهم است که همیشه از یک پاک کننده استیل درجه مواد غذایی استفاده کنید.
سطح غیر واکنش: استیل یک فلز غیر واکنشی است، به این معنی که می توانید از آن برای پخت غذاهای اسیدی مانند مرکبات، گوجه فرنگی و سرکه استفاده کنید. سایر فلزات مانند آلومینیوم و آهن واکنش پذیر هستند. پختن غذاهای اسیدی در این فلزات ممکن است بر طعم غذا تاثیر بگذارد، معمولاً طعم فلزی را اضافه می کند و می تواند به سطح فلز آسیب برساند.
هزینه: زمانی که از استیل به درستی مراقبت و نگهداری شود، هزینه های نگهداری پایینی دارد.

 باید استیل مواد غذایی چندین شرایط را داشته باشد

بادوام، مقاوم در برابر خوردگی و غیر جذب باشد
داشتن وزن و ضخامت کافی برای مقاومت در برابر شستشوی مکرر ظروف
“برای داشتن یک سطح صاف و به راحتی قابل تمیز کردن تمام شود”
مقاومت در برابر «حفره‌شدن، خرد کردن، دیوانگی، خراشیدن، امتیازدهی، تحریف و تجزیه»
جلوگیری از مهاجرت “مواد مضر” یا “اعمال رنگ، بو یا طعم” به غذا

بررسی دو نوع متداول استیل

صرفاً به این دلیل که استیل برچسب “ایمن برای مواد غذایی” دارد به این معنی نیست که این ماده برای تاسیسات یا فرآیند تولید شما مناسب است. انواع مختلفی از استیل برای مواد غذایی وجود دارد که هر کدام دارای ترکیبات و خواص متفاوتی هستند. دو نوع متداول 304 و 316L هستند.

استیل 304

همچنین به عنوان استیل “18-8” شناخته می شود، زیرا حاوی 18٪ کروم و 8٪ نیکل است، 304 رایج ترین استیل مورد استفاده در سراسر جهان است. بیش از 50 درصد کل استیل تولید شده را تشکیل می دهد. ارزانتر از 316L، 304 یک انتخاب اقتصادی و کاربردی برای m است

304 می تواند در برابر خوردگی ناشی از اکثر اسیدهای اکسید کننده مقاومت کند. این دوام ضدعفونی کردن آن را آسان می کند و بنابراین برای بسیاری از کاربردهای آشپزخانه و مواد غذایی ایده آل است. همچنین دارای خواص شکل دهی و جوشکاری خوبی است که به آن امکان می دهد به اشکال مختلف تولید شود.

کاربردهای رایج استیل 304 شامل دم کردن، فرآوری شیر و شراب سازی است. همچنین در اکثر یخچال‌ها، اجاق‌ها، سینک‌ها، ماشین‌های ظرفشویی، مخازن تخمیر و مخازن ذخیره‌سازی یافت می‌شود و می‌تواند در برابر خوردگی ناشی از مواد شیمیایی مختلف موجود در میوه‌ها، گوشت‌ها و شیر مقاومت کند. یکی از بزرگترین نقاط ضعف 304 حساسیت آن به خوردگی ناشی از محلول های کلرید یا محیط های شور مانند آب شور است.

مخازن ذخیره سازی از جنس استنلس استیل مخازن نگهداری مواد غذایی و نوشیدنی اغلب از استیل 304 به دلیل توانایی آن در مقاومت در برابر خوردگی ساخته می شوند.

استیل 316

با ترکیبی تقریباً یکسان با 304، دومین استیل رایج، 316L، حاوی 16٪ کروم، 10٪ نیکل و 2٪ مولیبدن است. عنصر اضافی، مولیبدن، کلید افزایش مقاومت در برابر خوردگی است. مولیبدن به فلز کمک می کند تا در برابر حفره شدن (شکلی از خوردگی که منجر به ایجاد سوراخ های کوچک در فلز می شود) در محلول های یون کلرید مقاومت کند و در دماهای بالا استحکام را افزایش می دهد.

316L بیشتر در کاربردهایی مانند پردازش شیمیایی، محیط های کارخانه بسیار استریل، تولید پزشکی و دارویی و همچنین محیط های با شوری بالا مانند مناطق ساحلی یافت می شود. اگرچه معمولاً گرانتر از 304 است، اما این هزینه اضافی را می توان با مقاومت اضافی 316L در برابر خوردگی توجیه کرد، که باعث می شود در این کاربردها بیشتر از استیل 304 دوام بیاورد.

ماشین لباسشویی مرد در یک کارخانه در تاسیسات فرآوری مواد غذایی، قابلیت ضدعفونی کامل برای ایمنی ضروری است. استیل به راحتی تمیز می شود و می تواند در برابر شستشوی مکرر با بسیاری از مواد شیمیایی و شوینده مقاومت کند.

انتخاب فولاد ضد زنگ مناسب

تشخیص بصری بین 304 و 316L دشوار است. با این حال، ترکیب همه تفاوت را ایجاد می کند. انتخاب استیل مناسب برای عملیات شما برای تولید ایمن و کارایی هزینه حیاتی است. تصمیم گیری در مورد اینکه کدام استیل برای شما بهترین کار را دارد در نهایت به کاربرد بستگی دارد.

استیل 304 ممکن است انتخاب بهتری باشد اگر:

این برنامه به شکل پذیری منحصر به فردی نیاز دارد – 304 خواص شکل دهی و جوشکاری خوبی دارد.
این برنامه شامل نگرانی های هزینه است – 304 مقرون به صرفه تر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *